Tiny house je trendom poslednej doby, ktorý sa vyznačuje stavbou a obývaním veľmi malých domov. Tieto domy majú obvykle menej ako 40 metrov štvorcových a môžu byť postavené z rôznych materiálov, vrátane dreva, kovu , alebo betónu.

Mnoho ľudí sa rozhoduje pre tento typ bývania z rôznych dôvodov, ako je minimalizmus, udržateľnosť a finančná nezávislosť.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa ľudia rozhodujú pre tiny house, je minimalizmus. Keď sa človek rozhodne bývať v malom dome, musí sa naučiť minimalizovať svoje vlastníctvo, aby sa zmestilo do obmedzeného priestoru. To môže viesť k zjednodušeniu života ak väčšiemu pocitu spokojnosti.

Ďalším dôvodom pre stavbu tiny house je udržateľnosť. Tieto malé domy obvykle spotrebujú menej energie a vody ako bežné domy, čo vedie k menšiemu množstvu odpadu a menšej ekologickej stope. Navyše mnoho majiteľov tiny house sa rozhoduje pre inštaláciu solárnych panelov alebo využívanie dažďovej vody, čo ďalej znižuje spotrebu energie a vody.

Finančná nezávislosť je ďalším dôvodom, prečo sa ľudia rozhodujú pre tieto domy.

Je dôležité tiež povedať, že sú obvykle lacnejšie ako bežné domy a môžu byť teraz postavené za oveľa menej peňazí.

Pojem tiny house je v poslednej dobe veľmi populárny a teda pokiaľ hľadáte alternatívny spôsob bývania, môže byť stavba tiny house tou správnou voľbou pre vás.

Pozrite sa na tie naše, ktoré vám môžeme dodať na mieru pomocou výstavby našich modulárnych drevostavieb.