Tento rok začal tak ako všetky ostatné, v marci sa ale všetko zmenilo – a veľké zmeny okolo nás pretrvávajú  doposiaľ, i keď sa pomaly začína zdať, že sa začíname vracať k normálu.

Situácia okolo covidu-19 ovplyvnila i naše plány – boli zrušené konferencie, na ktorých sme mali prednášať, ani Dni otvorených dverí sme nemohli usporiadať v rozsahu, v akom sme chceli. To sú ale len drobné nepríjemnosti v porovnaní s tým, čo postretlo mnohých ľudí z nášho okolia. Sme radi, že sme i v náročnej dobe vďaka vášmu záujmu mohli rásť – a tešíme sa, že spolu zostaneme v kontakte i v budúcom roku.

Naše významné okamihy roku 2020

Rok 2020 pre nás bol rokom mnohých dokončených realizácií, z ktorých vyčnievajú tri. 

  • V auguste sme v Střeliciach pri Brne odovzdali do používania prvú modulárnu materskú školu v Česku, v ktorej v štyroch prepojených moduloch získalo 28 predškolákov dennú miestnosť a priestor na spanie, toalety a umyváreň. Súčasťou je i zázemie pre personál, šatňa, sklad lôžkovín a prípravovňa jedla. Viac píšeme v samostatnom článku.
  • Veľkou výzvou bol pre nás projekt atypického obydlia pre štvorčlennú rodinu v Zlínskom kraji. Nové obydlie sme odovzdali cez prázdniny, stavbu sme zaistili vo všetkých smeroch, vrátane projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie. Podívajte sa na fotografie.
  • Do tretice – v novembri sme realizovali výnimočný projekt v Moravsko-sliezskom kraji – veľký trojmodul sme pre klienta opatrili dreveným obkladom, aby čo najlepšie zapadol do krajiny, stavbu na kľúč sme doplnili terasou a pergolou, kompletne sme vybavili kuchyňu. Prezrite si fotografie.

Čo nás čaká v roku 2021?

I budúci rok pre nás bude rokom niekoľkých výnimočných „prvý raz“.

Za všetky uveďme realizáciu prvých pasívnych modulárnych drevostavieb s poschodím v Česku. Súčasťou projektov buderekuperácia a zelená strecha, zaistíme dotácie z programu Nová zelená úsporám. Obe stavby vám v priebehu prvých mesiacov roka detailne predstavíme, a to i formou podcastov, ktoré sme pre vás začali pripravovať už teraz – vypočujte si už dokončené epizódy.

V roku 2021 spúšťame i projekt „styčného dôstojníka“
Čo to znamená? Všetko v súvislosti so stavbou vášho nového bývania vybavíme za vás. Pripravíme projektovú dokumentáciu a vybavíme stavebné povolenie, zaistíme všetky dostupné dotácie (Nová zelená úsporám, dotácie na dažďovú vodu…), vybavíme hypotéku, dodávku interiéru či zelenej strechy.